Maci kávés



no

Hozzávalók a tésztához:


Elkészítése:

A tésztához: 7 tojássárgáját 30 dkg porcukorral kikeverjük, hozzá-adunk 7 evőkanál Maci kávét, 7 evőkanál forró vizet, 1 cs sütőport, 20 dkg finomlisztet, majd a 7 tojás felvert habját. Kivajazott, lisztezett nagy tepsibe töltjük, közepesen forró sütőben 22-25 percig sütjük.

A krémhez: 2,5 dl tejet 2 evőkanál liszttel meg 3 egész tojással összekeverjük, és felfőzzük, majd lehűtjük. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverjük, és a tojásos, kihűlt krémmel összekeverjük. A tésztát kettévágjuk, a krém háromnegyedével megtöltjük, a maradékot a tetejére kenjük. 10 dkg diót durvára vágjuk és megpirítjuk és a sütemény tetejére szórjuk. Tetejére 1 tojásfehérjéből, 4 evőkanál porcukorból, 2 evőkanál Maci kávéból vízgőzön krémet főzünk és a tészta tetejére csurgatjuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!